FAQ vedr. stoffer og alkohol

Har jeg et misbrug, når jeg kun tager noget i weekenden?

Hvis du ikke kan tage til fest uden af tage stoffer så er det vigtigt at du søger hjælp. Prøv dig selv af, gå i byen uden at måtte tage noget 3-6 gange og se om du kan overholde dette. Hvis du har en oplevelse af at du ikke kan feste uden, så vil vi råde dig til at søge råd og vejledning.

Er jeg afhængig når jeg ikke kan feste uden at skulle købe stoffer.

Det korte svar er JA! Hvis du er afhængig af at skulle købe stoffer for at være i byen, så er det en god ide at søge råd og vejledning.

Er jeg afhængig når jeg tænker stoffer, når weekenden starter ?

Hvis du kan lade det blive ved tanken og ikke købe/tage stoffer, så ok. Hvis du derimod opsøger stofferne, så er det en god idé at søge råd og vejledning.

Er jeg afhængig når fester med stoffer bliver sat højere end at hygge med familien?

Ja, når du fravælger/udskyder aftaler med venner, Job, Familie, fritidsaktiviteter og andre sociale vigtige ting. På denne baggrund er en god ide hvis du søger råd og vejledning.

Har jeg brug for hjælp når jeg føler mig mere normal på stoffer end når jeg ikke tager.

Ja. Ved brug af stoffer igennem længere tid, opnåedes ikke samme virkning som i starten. Til sidst er virkningen af stoffet det som får dig til at føle dig normal. Når du så ikke tager stoffet, kan du føle angst, depression modløshed mm.(nedtur). Hvis du kan kende dette, så er det en  god ide at søge råd og vejledning.

Har jeg brug for hjælp hvis jeg ikke har nogen stopklods når jeg drikker eller tager stoffer.

Ja, hvis man ikke har nogen stopklods har, er der stor chance for at øge sit misbrug hurtigt, få black outs eller tage en overdosis. Det er vigtigt at du søger råd og vejledning.

Hash er jo udvundet af planter fra naturen, er det så overhovedet farligt?

Ja. I dag bliver hash fremstillet under andre forhold end tidligere. Hashen indeholder langt større mængder THC i dag og dette kan øge risikoen for psykose, svær angst mm. betydeligt.

Hvor meget/ofte skal man ryge for at have et misbrug/afhængighed.

Det er meget forskelligt fra person til person. Hvis du vælger dine rygervenner frem for familie, venner eller andre sunde relationer, så er det her du skal søge råd og vejledning. Hvis du til vælger stofferne frem for at betale husleje, kostpenge, regninger mm. Så er det også tegn på at du skal søge rådgivning. 

Er jeg afhængig af hash, når jeg får uro i kroppen og svedige hænder, når det er lang tid siden at jeg har røget?

Ja. Efter længere tids forbrug af hash ophober kroppen THC. Din tolerance stiger og du skal ryge mere for at få den tilsigtede virkning. Når du ikke har røget i længere tid, begynder kroppen at udskille THCén langsomt. Det er denne proces der gør at du føler ubehag og får svedeture.